Att investera i aktier har under de senaste åren blivit alltmer aktuellt, i takt med att sociala mediers popularitet ökat kraftigt i relation till digitaliseringen. Idag kommunicerar allt fler individer i digitala utrymmen för att utbyta, sprida och dela information och åsikter med varandra. Detta har medfört uppkomsten av Elektronisk Word of Mouth.
Studien utgår från den kritik som riktats mot den effektiva marknadshypotesen och avser beskriva hur unga aktiesparare nyttjar Elektronisk Word of Mouth inför ett investeringsbeslut. Detta med stöd av teorin Behavioral Finance och dess underteorier flockbeteende, självförtroende och rationellt tänkande. Resultatet av den kvalitativa undersökningen har tagits fram med hjälp av en semistrukturerad intervjuform med sex respondenter utan relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet inom finansiering.
Utifrån den insamlade empirin samt teroin Behavioral Finance med dess underteorier besvaras vår forskningsfråga. Detta genom att urskilja skillnader och analysera hur Electronic Word of Mouth nyttjas. De två huvudsakliga faktorer som har visat sig påverka i vilken utsträckning Elektronisk Word of Mouth nyttjas är erfarenhet och intresse, men även rekommendationer och självförtroende tycks ha en påverkan.