sh.sePublications
Change search
Link to record
Permanent link

Direct link
Nilsson, Anna
Publications (1 of 1) Show all publications
Lind, T. & Nilsson, A. (2018). Att ge respons på studenters texter: erfarenheter av matrisfunktionen i lärplattformen Itslearning. In: : . Paper presented at Forskningsbibliotekens pedagogiska roll, Kungliga Tekniska Högskolan, Stockholm, 15-16 november 2018.
Open this publication in new window or tab >>Att ge respons på studenters texter: erfarenheter av matrisfunktionen i lärplattformen Itslearning
2018 (Swedish)Conference paper, Oral presentation only (Other (popular science, discussion, etc.))
Abstract [sv]

I denna presentation kommer vi berätta om hur matrisfunktionen i lärplattformen Itslearning använts för att ge formativ respons på studenters texter inom ramen för en högskolepedagogisk satsning om akademiskt skrivande och informationssökning på Södertörns högskola. Vi delar med oss av våra erfarenheter av matrisfunktionen, vad gäller såväl pedagogiska som tekniska vinster och utmaningar. Vi beskriver även hur detta lett fram till ett nytt givande samarbete mellan undervisande bibliotekarier och IKT-pedagoger, bl.a. i form av gemensamma workshoppar om matrisfunktionen för andra intresserade lärare på högskolan. Avslutningsvis blickar vi framåt och delger tankar om hur bibliotekarier och IKT-pedagoger kan fortsätta arbeta och utvecklas tillsammans.

Keywords
Formativ bedömning, lärplattformar, akademiskt skrivande, informationssökning
National Category
Information Studies Educational Sciences
Identifiers
urn:nbn:se:sh:diva-36787 (URN)
Conference
Forskningsbibliotekens pedagogiska roll, Kungliga Tekniska Högskolan, Stockholm, 15-16 november 2018
Available from: 2018-11-26 Created: 2018-11-26 Last updated: 2018-11-27Bibliographically approved
Organisations

Search in DiVA

Show all publications